16 ноември 2015

Проектът „Манчев срещу Шишков“ продължава с уникално кулинарно издание



Преди дни участвах в  официалното представяне на кулинарната книга на Манчев и Шишков. По снимките ще разберете, че всичко беше организирано от Лидл перфектно и  страхотно се забавлявахме....



А това е официалното изявление на Лидл България за новоиздадената книга :

"Със специално кулинарно събитие двамата популярни готвачи шеф Манчев и шеф Шишков представиха своята обща книга „Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ издадена от Лидл България. След труден подбор и множество експерименти до постигане на перфектен резултат, в луксозното издание са събрани общо 104 авторски рецепти на шеф Манчев и шеф Шишков.
 „Приключението, в което се включихме преди година по покана на Лидл, ни даде възможност за първи път да работим заедно с шеф Манчев и да създаваме всяка седмица по едно различно ястие с техните продукти“, разказа шеф Шишков по време на представянето на книгата. „Наистина е вълнуващ момент сега да споделя за първи път публично резултата от една година целенасочени усилия и много повече години натрупан опит.“
 В книгата освен рецепти, които двамата готвачи вече са приготвяли, са включени и такива, създадени специално за изданието. „Разбира се, някои от идеите ни не успяха да получат перфектния завършен вид, който търсехме, и затова естествено отпаднаха от подбора“, разказа  шеф Манчев. „За нас беше специално изживяване да споделим с читателите и различни професионални истории и опит, както и много лични моменти. Най-вече мисля, че успяхме да разкажем в какво вярваме и как мислим за храната.“
 „Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ е естественото продължение на общата кулинарна мисия на шеф Манчев и шеф Шишков – да напомнят на хората голямото значение на домашно приготвената храна и колко забавно и вдъхновяващо изживяване може да бъде готвенето заедно със семейството и близките хора.  Ястията в кулинарното издание са разпределени в няколко основни раздела: предястия, ястия с месо, безмесни ястия, десерти и традиционни български ястия.
 По време на официалната премиера на книгата кулинарни блогъри и представители на медиите имаха шанс да приготвят по три ястия от книгата с един от двамата готвачи. Екипът на шеф Шишков заложи на смелите решения и приготви чийзкейк със сьомга, пилешки рулад, поднесен с пълнени смокини с бри, а за десерт крем „Каталана“ с лешникови трюфели. Екипът на шеф Манчев заложи на класиката и се справи чудесно със салатата с пилешко бонфиле и билков сос, рибай стек с ризото и пепър сос, като за десерт заложи на шоколадово гато.


„Манчев срещу Шишков. 52 рецепти срещу 52 рецепти“ може да бъде получена единствено в магазините на Лидл. За всеки 25 лв. от стойността на покупката се получава 1 стикер, а книгата може да се получи при предоставяне на карта с 5 залепени стикера на касата на магазина в периода от 16.11.2015 до 06.12.2015 г. или до изчерпване на количествата на изданието."




Аз получих книгата като подарък, заедно с още приятни изненади. Препоръчвам ви я горещо - отдавна не съм срещала толкова луксозно издадена кулинарна книга. А за вкусните и оригинални рецепти - ще се уверите сами! Благодаря на Лидл  за поканата да бъда част от това прекрасно събитие!




5 коментара:

  1. Със сигурност сте си изкарали чудесно! Обоажвавам такива събирания, атомсферата наистина е запомняща се. :) А пък ти заслужаваш, Марийче! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Йорданка Никова16 ноември 2015 г. в 18:12

    А ти кога ще издадеш ""проекта Пепеляшка"?

    ОтговорИзтриване
  3. Да, и аз чакам този проект с нетърпение - със сигурност ще бъде много цветен, много забавен и много вкусен! И ще ни покаже един по-красив свят през погледа Пепеляшкин.
    Надежда

    ОтговорИзтриване
  4. Еееех, щастливо си живееш ти, браво!

    ОтговорИзтриване
  5. Супер беше, Мария! Радвам се, че имахме възможност да се запознаем на живо. Поздрави!

    ОтговорИзтриване