09 декември 2015

Цвете от запечен КАМЕМБЕР с круши, орехи и мед


Това е просто идея за поднасяне на камембер, като предястие, като лека вечеря с филия хляб, или като подобаваща компания на чаша червено вино.......
Крушата и медът усилват и овкусяват уникалният вкус на сиренето,  
а орехите допълват още един щрих към богатата палитра от вкусове и аромати.
Необходими са само 4 продукти:
 кръгло парче сирене, моето ми беше изпратено в кошница-изненада от Lidl
 1 круша
 2 суп.л. течен мед
 орехи за поръсване


Крушата почиствам и нарязвам на резени по дължина. Камембера поставям върху кръгло парче кухненска хартия, хем да не се залепи за тавичката, хем после лесно го сервирам направо така, с хартията.
Нарязвам сиренето на триъгълни парчета, както се реже торта. Между всяко от парчетата поставям по резен круша. Отгоре поливам с мед и поръсвам с орехите. Пека в предварително загрята фурна за няколко минутки / около 10, но си зависи от фурната/, колкото леко да се позапече сиренцето и крушата.  Не прекалявайте с печенето, да не се разтопи напълно камембера и да се провали формата....При мен малко прегоряха орехите, затова може би ще е по-удачно да се сложат по-късно, на финала на печенето. Става много бързо и лесно, а вкусът е чудесен и богат. Да ви е сладко!


1 коментар:

  1. Чудно! Това ще го пробвам,че много обичам камембер и наистина много върви със сладичко това сиренце

    ОтговорИзтриване