23 март 2017

ЗДРАВОСЛОВЕН ЧИА ПУДИНГ


Много диетичен, много вкусен и много ефектен десерт.....
една здравословна бомба в чаша! 
Подсладен със сироп от агаве, той не трупа никакви калории върху ханша. И е със супер нисък гликемичен индекс - едва 27. 
А чиата, накисната в кокосово мляко и портокалов сок, запазва своите качества, като става по-ароматна и питателна. 
Но все още - диетична....
За чиата съм писала тук:


ЧИА ПУДИНГ С КОКОСОВО МЛЯКО И СИРОП ОТ АГАВЕ

Необходими са ви за 4 чаши пудинг:
1 каф.ч. чиа
400 мл кокосово мляко
2 суп.л. сироп от агаве
сокът от 1 портокал
1 киви
половин банан
1 ч.ч. замразени горски плодове- арония, малини, къпини
ванилия
ядки, по желание

Накисвам чиата в купа, в която съм изляла кокосовото мляко и прясно изцедения портокалов сок. Аз подсладих с 2 суп.л сироп от агаве, но сл.път ще сложа дори една идея по-малко. Сиропа от агаве е много сладък, затова може да слагате постепенно и опитвате до постигане на желаната сладост.  Добавям ванилията и микс ядки, които са ми налични в шкафа. Може и без ядки, може да са препечени за хрупкавост, може и да са сурови - въпрос на предпочитания. Оставям чиата да набъбне за около 30 минути.
Аз използвах две винени и две водни чаши за сервиране на пудинга. Нарязвам кивито и банана на тънки кръгчета, които подреждам по стените на чашите. Кивито се държа по-прилично, но банановите резенчета се разшаваха из чиата....но няма значение, всичко е за подобряване на вкуса, пък ако стане и добра визия, още по-добре!
По средата на чашките, слагам един ред от горските плодове. И завършвам най-отгоре пак с тях. Украсете по ваш вкус и въображение! И се насладете.....да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Толкова красиви чаши, че и върл противник на чиата да ки, пак ще се изкусиш.Както винаги, страхотна рецепта, изпълнение и серниране!
    Надя

    ОтговорИзтриване
  2. Пак си сътворила изкуство в чашка!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно изглежда! Невероятно красиво поднесено!

    ОтговорИзтриване